Stamppot Boerekool-Zoete aardappel

Door:

Lazlo

Gepubliceerd:

Diner

Diner

Voorbereiding:
10 mins

Voorbereiding:
10 mins

Kooktijd: 20 mins

Kooktijd: 20 mins

4 Personen

4 Persons

Ingrediënten

5
600 gram Aardappel, zoete
5
600 gram Boerenkool
5
1 stuks Ui, rode
5
1 teentje Knoflook
4
100 gram Kaas, Parmezaanse
2
50 ml Slagroom

Prijs

€ 2-4

Gezondheidsscore

4/5

Gebruikersbeoordeling

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bereiding

  • 1
    Schil de zoete aardappel en leg onderin een grote pan met water, zodat de aardappels net onder water staan.
  • 2
    Doe de boerenkool in dezelfde pan er bovenop. Deksel erop en aan de kook brengen. Zet de kookwekker op 15 minuten.
  • 3
    Maak knoflook en ui schoon en bak deze enkele minuten in een pan met wat olie of boter. Zet het daarna op een laag vuur met deksel erop. Voeg eventueel kruiden toe naar smaak, bijvoorbeeld peper. zout, komijn, kerrie.
  • 4
    Giet de aardappels met boerenkool af. Stamp beide door elkaar en voeg de knoflook en ui toe. Vervolgens naar smaak slagroom en kaas toevoegen om de boerenkool de juiste smeuïgheid te geven. Vegan kan ook, voeg dan water of amandelmelk toe voor de juiste smeuïgheid.
  • Heerlijk en makkelijk recept, zowel vegan, vegetarisch als met vlees te bereiden. In alle varianten lekker, betaalbaar en super gezond!