Stamppot Boerekool-Zoete aardappel
Door:
Lazlo
Gepubliceerd:
Diner
Diner
Voorbereiding:
10 mins
Voorbereiding:
10 mins
Kooktijd: 20 mins
Kooktijd: 20 mins
4 Personen
4 Persons
Ingrediënten
5
600 gram Aardappel, zoete
600 gram Aardappel, zoete
5
600 gram Boerenkool
600 gram Boerenkool
5
1 stuks Ui, rode
1 stuks Ui, rode
5
1 teentje Knoflook
1 teentje Knoflook
4
100 gram Kaas, Parmezaanse
100 gram Kaas, Parmezaanse
2
50 ml Slagroom
50 ml Slagroom
Prijs
€ 2-4
Gezondheidsscore
★★★★★ 4/5
Gebruikersbeoordeling
★★★★★ 0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Bereiding
1
Schil de zoete aardappel en leg onderin een grote pan met water, zodat de aardappels net onder water staan.
2
Doe de boerenkool in dezelfde pan er bovenop. Deksel erop en aan de kook brengen. Zet de kookwekker op 15 minuten.
3
Maak knoflook en ui schoon en bak deze enkele minuten in een pan met wat olie of boter. Zet het daarna op een laag vuur met deksel erop. Voeg eventueel kruiden toe naar smaak, bijvoorbeeld peper. zout, komijn, kerrie.
4
Giet de aardappels met boerenkool af. Stamp beide door elkaar en voeg de knoflook en ui toe. Vervolgens naar smaak slagroom en kaas toevoegen om de boerenkool de juiste smeuïgheid te geven. Vegan kan ook, voeg dan water of amandelmelk toe voor de juiste smeuïgheid.
Lazlo